با آدم هاي فضول چگونه برخورد كنيم؟
برخورد مناسب با اشخاص فضول آن هم زماني كه سيلي از سوالات به طرف شما مي آيد، گاه سخت و غيرممكن مي شود. شايد شما هم در نزديكي خويش كساني را داشته باشيد كه دايم از كار، تحصيلات، ازدواج، اهداف تان و... سوالاتي مي پرسند كه علاقه اي به جواب دادن به آنها را نداريد. براي آن كه بتوانيد جلوي اين سوال ها را بگيريد، نيازي به عكس العمل منفي نيست.
مهم ترين چيزي كه بايد به ياد داشته باشيد اين است كه پاسخ بي ادبي را با بي ادبي دادن، به ندرت مشكلي را حل مي كند.
درصورتي كه عكس العمل شما بي ادبي باشد در واقع خودتان را در سطح كسي كه بي ادبي را شروع نموده، پائين مي آوريد. همچنين پاسخ بي ادبي را با بي ادبي دادن، شرايط را بدتر و احساسات بدي را در شما ايجاد مي كند و سبب مي شود شما، بدتر از كسي كه فضولي و بي ادبي نموده، در نگاه افراد ديگر جلوه كنيد. با اين حال، راهكار چيست؟
شما ميتوانيد با چند راه حل ساده از جواب به سوالات غير ضروري بپرهيزيد، ولي اگر علت سوال هاي آنها را بدانيد ميتوانيد راحت تر ارامش خويش را حفظ كنيد.
دلايل فضولي بعضي از افراد,برخورد با آدم هاي فضول,فضولي و كنجكاوي ديگراندلايل فضولي بعضي از افراد
تفاوت آدم كنجكاو و فضول
اشخاص كنجكاو، معمولاً در شخصيت خويش يك روحيه كنجكاو و جستجوگر دارند. اشخاص كنجكاو معمولاً در مورد مباحث جديد، طبيعت، امور مربوط به سياست يا هر موضوعي كه فكر كنيد پرس و جو مي كنند و مدام دوست دارند چيزهاي جديدي ياد بگيرند. ولي اشخاص فضول تنها از فهميدن زندگي خصوصي افراد ديگر لذت برده و معمولاً اطلاعاتي كه بدست مي آورند را با سايرين شريك شده و پخش مي كنند، در حاليكه اشخاص كنجكاو معمولاً اطلاعات را نزد خويش نگه داشته و براي بهبود زندگي و رفتار خويش به كار مي برند. بنابراين با اشخاص كنجكاو اندكي با مسامحه و ارامش بيش تر رفتار كنيد.
دليل فضولي كردن چيست؟
در جوامع شرقي و سنتي، معمولاً اشخاص با همسايه، بستگان، همكاران و... رابطه دوستانه اي برقرار نموده و زندگي اجتماعي به هم وابسته اي دارند. ولي در همين جوامع هم با امروزي شدن زندگي ها و افزايش مشغله هاي مردم، اهميت مفهوم خصوصي بالا رفته و اغلب اشخاص در صورت مواجهه شدن با حجم زيادي از سوالات ازرده مي شوند. بعضي از عللي كه سايرين فضولي مي كنند:
هدفمند نبودن
زماني كه شخص هدفي فردي در زندگي خويش نداشته باشد، با كنجكاوي كردن در زندگي سايرين به دنبال راهي براي رسيدن به خوشبختي مي باشد.
احساس بهتر بودن
بعضي از اشخاص كه اعتماد به نفس پاييني دارند، با فضولي در زندگي شما، مي خواهند احساس بهتري نسبت بخود داشته باشند. آنها اينگونه حس مهم بودن مي كنند. با پيدا كردن ايرادات شما فكر مي كنند زندگيشان آنقدرها هم بد نيست.
حسادت
بعضي اشخاص به جاي آن كه براي ثابت كردن برتري خويش كوشش كنند، بخاطر حسادت شان در زندگي شما دخالت نموده و در مورد آن شايعه پراكني مي كنند. به اين صورت تلاش در خراب كردن زندگي شما به ميزان زندگي خودشان دارند.
دلايل فضولي بعضي از افراد,برخورد با آدم هاي فضول,فضولي و كنجكاوي ديگرانبرخورد مناسب با اشخاص فضول
هنگامي كه با شخصي بر مي خوريد كه فضول است، به جاي اينكه اجازه دهيد با رفتارش بقيه روزتان را خراب كند با چند شيوه كاملا مؤثر ميتوانيد از شرشان خلاص شويد:
1- موضوع مورد بحث را سريع عوض كنيد هنگامي كه با رگبار سؤال هاي وي روبرو شديد با زبردستي از جواب دادن طفره رويد و سريعاً موضوع را عوض كنيد.
2- تماس چشمي نداشته باشيد اگر حس كرديد كسي با فضولي هايش دارد، اعصاب تان را به هم مي ريزد، نگاه تان را از وي برگردانيد و وانمود كنيد به عنوان مثال داخل كيف تان دنبال چيزي هستيد يا مجله يا روزنامه اي را برداشته و مشغول خواندن شويد.
3- جواب هاي پيچيده بدهيد مجبور نيستيد به جهت هر سوال، پاسخي واضح و روشن بدهيد. به عنوان مثال چنانچه از شما پرسيدند:« چه قدر دستمزد مي گيريد؟» بگوييد:« مانند هركس ديگر با شرايطي مشابه من...» يا« آن قدر هست كه اموراتم بگذرد.»
4- نفس عميقي بكشيد و سكوت كنيد هيچ كس نمي تواند شما را مجبور به جواب دادن كند. بگذاريد همينطور سؤال بپرسند، هنگامي كه شما به هيچ كدام از سؤال هايشان جواب ندهيد سرانجام درك مي كنند كه ديگر فايده اي ندارد و دست از سرتان بر مي دارند.
5- حد و حدودشان را معلوم كنيد درصورتي كه شخصي به سبب فضولي وارد منزل تان مي شود، به وي اجازه ندهيد به تمام قسمت هاي منزل سرك بكشد و وي را تنها در اتاق مهماني نگه داريد و تا آن جا كه ميتوانيد اجازه ندهيد وي وسايل جديد منزل تان را ببيند.
6- رابطه اجتماعي تان با وي را كم كنيد. تا آن جا كه ميتوانيد از وي دوري كنيد. به منزل وي آمدوشد نكرده و هيچوقت در مهماني هايتان وي را دعوت نكنيد. با اين كار شايد وي بفهمد چنانچه مي خواهد با شما رابطه داشته باشد بايد دست از فضولي بردارد!
7- هنگامي كه در خصوص سايرين خبرچيني مي كنند، علاقه اي نشان ندهيد كسي كه در خصوص سايرين نزد شما حرف مي زند مطمئن باشيد مسايل خصوصي شما را هم به سايرين مي گويد. بنابراين با گوش دادن حرف هايش وي را به اين نوع رفتار ترغيب نكنيد.
8- روراست باشيد خيلي راحت و بدون رودربايستي به وي بگوييد دوست نداريد در مسايل زندگيتان مداخله كند و سؤال هاي شخصي بپرسد.
گردآوري: بخش روانشناسي بيتوته
برچسب: ،